Esperem que agradin a grans i a petits :-)
Bon any 2010 per tothom!!!
La recepta detallada per fer-los s'explica al llibre "Sushi fácil" d'Emi Kazuko, Editorial Optima. Jo deixo un resum.
Arròs avinagrat:
Ingredients:
- 400 ml d'arròs japonès
- 1 tros quadrat d'alga seca (kombu) per donar gust (opcional)
- 3 cullerades de vinagre d'arròs japonès
- 2 1/2 cullerades de sucre
- 2 cullerades de sal
Es posa l'arròs en un bol gran i es renta bé. Es canvia l'aigua diverses vegades fins que surti clara. S'escorre l'arròs i es deixa al colador durant 1 hora.
Es passa a una cassola fonda. S'afegeixen 460 ml d'aigua i un tros d'alga seca. Es tapa la cassola i es porta l'aigua a ebullició a foc fort. Es cou l'arròs durant 5 minuts. Es treu l'alga. Es baixa el foc i es cou a foc lent, tapat, durant 10 minuts o fins que s'absorbeixi l'aigua. Es retira del foc i es deixa reposar l'arròs, tapat, de 10 a 15 minuts.
En un bol petit, es barreja el sucre i la sal amb el vinagre fins que es dissolgui.
Es passa l'arròs cuit a un plat gran i poc profund. Es rega amb la barreja avinagrada. Es deixa refredar fins a temperatura ambient abans de preparar el sushi.
Rotlles de sushi
Ingredients
- Verdures (cogombre, pebrot, bolets, alvocat, etc)
- Gingebre fresc
- Pasta wasabi
- Alga nori per sushi
Es tallen tires no molt gruixudes de les verdures i tires molt fines de gingebre.
Es prepara l'alga nori sobre una esterilla per enrotllar sushi. Es coloca l'arròs sobre l'alga de manera que quedi ben repartit i que la capa d'arròs no sigui molt gruixuda. Cal deixar un marge de 1,5 cm a l'extrem superior de l'alga sense arròs.
Es posa una mica de pasta wasabi dibuixant una línia horitzontal. Es posen les verdures i el gingebre sobre la línia de wasabi i s'enrotlla el sushi amb l'ajut de l'esterilla.
Es tallen els rotlles amb un ganivet ben esmolat i es serveixen amb salsa de soja.
Una variant del sushi és el "sushi al revés" o uramaki. Per aconseguir l'arròs per fora del rotlle, cal cobrir l'esterilla amb un paper de film i posar una capa d'arròs abans de colocar l'alga nori. Un cop enrotllat el sushi, es posen llavors de sèsam per l'exterior.
El meu resultat és el següent:
"Me enorgullezco de no haber figurado nunca entre la clientela especial de las corridas de toros", Santiago Ramón y Cajal, metge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada