Ingredients:
- Un paquet de làmines de lasanya verda (de les que només cal remullar)
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 pebrots petits
- 1 carbassó gran
- 3 o 4 cullerades de tomàquet triturat de pot
- Alfàbrega fresca
- Orenga
- Bexamel vegetal (llet de soja, farina, sal i nou moscada)
- Pa ratllat
Es comença tallant els pebrots i els carbassons a trossets. És entretingut i cal dedicar-hi una estona. És millor que quedi tot de la mateixa mida.
Es deixen les plaques de lasanya en remull, en aigua calenta, tota l'estona que dura la preparació del farcit i la bexamel (uns 15 o 20 minuts).
Es sofregeixen en una paella la ceba i el porro ben trinxats. Quan comencin a daurar, s'afegeixen el pebrot i el carbassó. Es remena bé i es deixa coure uns minuts. Després s'afegeix el tomàquet, l'alfàbrega, l'orenga i la sal. Es deixa reposar un moment mentre es prepara la bexamel.
Per fer la bexamel vegetal només cal dissoldre un parell de cullerades de farina en mig litre de llet de soja. Ha de quedar la farina completament dissolta. Es posa al foc i, remenant constantment, es deixa calentar fins que quedi prou espessa. S'afegeix la nou moscada i es remena bé.
S'afegeixen un parell de cullerades d'aquesta bexamel a les verdures per acabar-les de lligar i es reserva la resta de la bexamel pel final.
En una safata de forn untada lleugerament amb margarina vegetal, es coloca la primera capa de plaques de lasanya (es van retirant de l'aigua i eixugant amb un drap de cotó a mida que es van necessitant).
Es cobreix amb una capa del preparat de verdures. Es torna a cobrir amb plaques de lasanya. Es repeteix l'operació un altre cop deixant que l'última capa sigui de plaques de lasanya. Es cobreix tot amb la bexamel vegetal i per últim es cobreix amb pa ratllat.
Es cou al forn en una posició alta, propera al gratinador, uns 5 minuts o fins que el pa ratllat quedi daurat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada