10 de maig 2015

Hamburgueses de llenties, espinacs i carbassó (V)

Avui estem cuinant per congelar perquè sempre va bé tenir un petit stock al congelador per quan es va amb presses. Les hamburgueses vegetals són un gran recurs per cuinar ràpid però les comercials resulten molt cares i depenent de la marca queden molt seques. Fer-les a casa, amb ingredients frescos, és un moment i com que acaben sortint moltes, es poden congelar.

Ens hem decidit per aquestes hamburgueses de llenties, espinacs i carbassó. La recepta està extreta de https://cocinaveganamulticultural.wordpress.com/2013/08/30/hamburguesa-de-lentejas-calabacin-y-espinacas/
així és que si la voleu fer només cal que cliqueu l'enllaç. No he fet cap canvi.

El resultat abans de fer l'última fase de cuinat (paella o forn), just per congelar és aquest:


Com a motllo he utilitzat la tapa d'un pot gran d'espècies i he fet servir film de cuina. 
Reconec que he trobat a faltar una maquina per fer-les, per anar més ràpid i embrutar menys. Per exemple, aquesta sembla ben senzilla:



4 comentaris:

  1. Mola la recepta, gràcies per compartir.

    Pel que fa als motllos d'hamburguesa, jo no en tinc, però m'apanyo d'allò més bé amb un cercle d'emplatar de 9 cm. (n'hi ha a qualsevol botiga xinesa) i la tapadora d'un pot de cogombrets. Poso un tros de film de cuina sobre el marbre, després el cercle en un extrem, a dins fico la bola de massa, tanco amb la resta del film i pressiono amb la tapadora. Prova-ho, és molt net i a més queden totes iguals!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Ana!
      Al final em vaig acabar comprant un estri d'aquests senzills com el de la figura però encara no l'he estrenat. La propera vegada, enlloc de film, potser provo amb paper vegetal. Vaig buscar plàstics d'aquests de les hamburgueses convencionals i no n'he trobat enlloc. És que el film és una mica incòmode però com bé dius, amb pocs etris ens en podem sortir força bé.. Seguirem innovant ;-)

      Elimina
  2. Molt bona aquesta recepta, me l'apunto. Jo les faig totalment manuals, no queden ben be iguals però són igualment bones.
    Petons
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que sí!! La veritat és que ja no en queden i puc garantir que es poden congelar. Les hem provat al cap d'un temps i estan igual!

      Elimina