23 de febr. 2010

Lasanya d'espinacs i bolets

Avui he comprat espinacs frescos i m'he animat a preparar una lasanya. Al final m'han sortit dues safates, així és que una la congelaré per un altre dia.
La salsa que cobreix la lasanya és de tomàquet, enlloc de bexamel. L'he preparat abans a partir de tomàquet natural triturat en conserva. La combinació amb els espinacs queda molt bé.
Ingredients:
  • 1 kg d'espinacs frescos
  • 500 g de bolets
  • 1 grapat de baies Goji
  • Plaques per lasanya
  • Salsa de tomàquet
  • Sèsam torrat
Preparació:
Es renten, es tallen i es couen els espinacs en aigua bullint durant uns minuts. Es colen i s'escorren bé (es pot guardar l'aigua de l'ebullició per preparar una sopa).
Es couen els bolets en una paella amb una mica d'oli, junt amb les baies tibetanes. Quan els bolets hagin deixat anar tota l'aigua s'afegeixen els espinacs i es salteja tot junt durant uns minuts remenant contínuament.
Es posen les làmines de la lasanya en remull en aigua calenta uns minuts i es prepara una safata pel forn. Per tal que no s'enganxin les làmines al fons, es posen unes gotes d'oli d'oliva i s'escampen bé per tota la superfície de la safata. L'ordre serà: làmines, farcit, làmines, farcit i làmines. Es cobreix amb una salsa de tomàquet que haurem preparat abans (amb alfàbrega o sola) i es posa el sèsam torrat per poder gratinar. Es gratina al forn fins que la lasanya quedi daurada.

2 comentaris: