10 d’oct. 2011

Sopa de miso amb fideus de Wenzhou

Els fideus de Wenzhou estan fets a base de farina de blat. Són blancs, bastant fins i es couen molt ràpid. Es poden trobar a les tendes de productes asiàtics.

Ingredients
  • Mitja ceba ben trinxada
  • 2 pastanagues
  • Mig carbassó
  • 4 o 5 mongetes tendres
  • Un grapat de fideus de Wenzhou
  • 2 o 3 cullerades de salsa de soja (al gust)
  • 1 cullerada de miso (en aquest cas Biomiso Danival, de gran qualitat, es pot trobar en tendes de productes ecològics o en dietètiques)
  • No cal sal perquè la salsa de soja i el miso ja en porten.


Preparació

Es posa una mica d'oli d'oliva en una olla i es deixa daurar la ceba trinxada. Tot seguit s'afegeixen les verdures tallades a una mida petita (en aquest cas pastanagues, carbassó i mongeta tendra). Es salta tot junt uns minuts i s'afegeix aigua. Quan comenci a bullir s'afegeix la salsa de soja i es deixa coure uns 10 minuts.

Quan les verdures estiguin cuites s'afegeixen els fideus. Es poden trencar pel mig si deprés es vol menjar la sopa amb cullera enlloc d'utilitzar els palets xinesos. Es couen com a molt en 1 minut. Al final de tot s'afegeix la cullerada de miso. El miso no ha de bullir així és que només cal afegir-lo, remenar bé per a que es disolgui i servir.

Convé que els fideus no es passin. Si es vol preparar la sopa amb temps, és millor deixar-la feta fins al punt d'afegir els fideus i a l'hora de menjar, calentar, afegir els fideus i el miso.

2 comentaris:

  1. Hola!!

    Fa molt bona pinta aquesta sopa de miso i fideus!! Sempre em passa, que quan vaig a comprar miso, no se mai quin triar, gràcies per la recomanació!!

    Petonets!!

    (Un dia em va desapareixer el blogroll, i ara l´estic actualitzant, Vegcuina ja hi és!!) :)

    ResponElimina