10 de des. 2011

Hummus

L'hummus és un paté de cigrons boníssim. Es pot trobar fresc en algunes tendes de productes naturals i en alguns supermercats però és bastant car i, sincerament, és tant fàcil de fer que no val la pena comprar-lo. El que sí cal tenir és pasta de sèsam (tahini). La marca Vegetalia en té un a base de sèsam de cultiu ecològic que és molt bo i que es conserva molt de temps (a la nevera) encara que estigui obert.

Ingredients
  • 1 pot de cigrons cuits.
  • 1 cullerades de tahini (pasta de sèsam) - per ex. de la marca Vegetalia, sèsam de cultiu ecològic.
  • All, cilantre fresc, comí, suc de llimona i sal.
  • Pebre vermell
  • Oli d'oliva
Preparació
S'escorren els cigrons i es posen en un pot junt amb els altres ingredients i una mica d'aigua. Es tritura tot fins a obtenir la consistència desitjada. Les proporcions poden variar segons el gust de cadascú. Es pot anar ajustant. A nosaltres ens agrada amb bastant de cilantre fresc i generós de comí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada