20 de des. 2011

Púding de verdures (V)

Pel meu aniversari, l'Òscar em va regalar "Delicias vegetarianas", un llibre creat per l'equip de cuina del restaurant Kaskazuri de Donostia. Ediciones Ttarttalo (2011).
Hi ha receptes molt maques i no massa complicades, Per començar he triat aquest púding de verdures, un plat ovolactovegetarià. He fet petites variacions de la recepta original. Ha quedat bonic i molt bo.

Ingredients
  • 200g de mongeta verda
  • 150 g de pastanaga
  • Un grapat de pèsols (a la recepta original diu 150 g de carbassó però no en tenia)
  • 200 g de nata líquida
  • 8 ous (sempre de pagès, com a mímim les gallines hauran vist el sol)
  • Sal i pebre.
Preparació
Es couen les mongetes, la pastanaga i els pèsols al vapor (a la recepta original diu que es bullen en una caçola però a mi m'agrada més així). Es retiren i es tallen a trossets petits (això també es pot fer abans).
En un bol es baten la nata i els ous amb sal i pebre. S'afegeixen les verdures cuites i tallades i es remena bé.
S'unta un motlle amb una mica de margarina vegetal i es posa dins tota la massa anterior. S'introdueix al forn precalentat i al bany maria durant 1 hora a 170 ºC (a l'original diu 1h 30 min a 160 ºC)
Es comprova que està fet punxant amb un ganivet fi. Es treu del forn, es desmotlla i deixa refredar (o al revés, com vulgueu).


2 comentaris: