3 de març 2013

Mongetes tendres amb tomàquets (V)

Aquesta recepta prové de l'Iraq. Està publicada al llibre "Una ruta diferente por la cocina vegetariana" de Troth Wells (Intermón Oxfam, 2000). És molt ràpida i senzilla de fer i dóna un aroma i un gust a les mongetes tendres diferent.

Ingredients
  • 450 g de mongetes tendres
  • 1 ceba trinxada
  • 4-6 tomàquets, a trocets
  • 1/ culleradeta de comí mòlt
  • 1/ culleradeta de cilantre mòlt
  • 1 cullerada de julivert fresc trinxat
  • oli, sal i pebre.
Preparació

Es posen a coure (no massa) les mongetes en aigua bullint. S'escorren. Es sofregeix la ceba en una cassola amb una mica d'oli i quan estigui transparent i tendra, s'afegeix el comí i el cilantre i es deixa uns 30 segons més. S'afegeixen les mongetes i es deixa la cassola al foc uns 5 minuts.
S'incorporen els tomàquets, la sal i el pebre. Es tapa la cassola i es deixa coure uns 10 minuts. Es remena de tant en tant i, abans de servir, es posa una mica de julivert per damunt (opcional).


2 comentaris: