5 d’ag. 2014

Polenta amb espinacs (V)

La polenta és un aliment molt nutritiu i fàcil de preparar. La seva base és farina de moresc, es digereix molt bé i no conté gluten, així és que és una bona opció per celíacs. Es poden agefir altres ingredients durant la seva preparació (tomàquets dessecats, fruits secs, llavors, verdures saltejades, etc). En aquest cas, conté espinacs.

Ingredients
  • 100 g de polenta de moresc
  • 400 ml d'aigua
  • 300g d'espinacs frescos (saltejats amb una mica d'all i ben escorreguts)
  • All, sal, oli, pebre negre
  • Arròs basmati i orenga
Preparació

S'escalfa l'aigua, amb una mica de sal, en una cassola i quan bull, es tira la polenta amb cura, remenant continuament. S'afegeixen els espinacs que s'han saltejat previament. Es retira del foc i es remena bé durant uns minuts fins que està tot barrejat i té la consistència desitjada.
Es trasvassa la barreja a un motllo untat amb una mica d'oli i es deixa reposar. Si es vol daurar, s'enforna uns minuts. També es pot tallar i fer a la planxa o fregit.

Jo l'he acompanyat amb basmati cuit, escorregut i aromatitzat amb una mica d'orenga.




2 comentaris: