14 de febr. 2011

Sopa de miso i tofu fumat

Una sopa senzilla, de gust intens i molt ràpida de preparar.

Ingredients:
  • 750 ml o 1 l de brou vegetal (avui he aprofitat un brou que vaig guardar ahir de coure cols de Brusel·les)
  • Tofu fumat tallat a cubs (vaig comprar-lo de la marca Toki Eco). Si el trobeu massa fort es pot fer amb tofu fresc que és més suau.
  • 1/2 porro ben trinxat
  • Verdures trossejades (a gust del consumidor)
  • 1 culleradeta de miso (jo faig servir Bio Miso d'arròs de Dandival)
  • Una grapat de pasta (avui he afegit pistons d'espirulina i julivert de la casa Vegetalia)
Preparació:

Es saltegen el porro i les verdures. Es cobreix amb el brou vegetal i es deixa coure uns minuts. S'afegeix el tofu fumat i la pasta. Un cop estigui cuita la pasta al dente, es retira del foc i s'afegeix la culleradeta de miso. No cal afegir sal perquè el miso ja en porta. Es remena bé i ja es pot servir.


Comentaris:

El bio miso d'arròs és una pasta de soja i arròs fermentada. És un aliment que s'utilitza molt al Japó i es pren sovint en forma de sopa. El miso no ha de bullir, per això s'afegeix a la sopa un cop aquesta ja té tots els ingredients prou cuinats. Es considera que el miso és molt digestiu i altament nutritiu.
Es troba a les tendes de productes orientals i a les de productes ecològics. La marca Danival el ven en pots de 200g que costen entorn els 4,5 - 5,0 euros però que cundeix moltíssim. Un cop obert es guarda a la nevera i es conserva molt de temps.

1 comentari: