31 de des. 2009

Vegsushi


Avui anem a sopar a casa d'uns amics i nosaltres portarem "vegsushi" :Esperem que agradin a grans i a petits :-)

Bon any 2010 per tothom!!!

La recepta detallada per fer-los s'explica al llibre "Sushi fácil" d'Emi Kazuko, Editorial Optima. Jo deixo un resum.

Arròs avinagrat:

Ingredients:
  • 400 ml d'arròs japonès
  • 1 tros quadrat d'alga seca (kombu) per donar gust (opcional)
  • 3 cullerades de vinagre d'arròs japonès
  • 2 1/2 cullerades de sucre
  • 2 cullerades de sal
Preparació:

Es posa l'arròs en un bol gran i es renta bé. Es canvia l'aigua diverses vegades fins que surti clara. S'escorre l'arròs i es deixa al colador durant 1 hora.
Es passa a una cassola fonda. S'afegeixen 460 ml d'aigua i un tros d'alga seca. Es tapa la cassola i es porta l'aigua a ebullició a foc fort. Es cou l'arròs durant 5 minuts. Es treu l'alga. Es baixa el foc i es cou a foc lent, tapat, durant 10 minuts o fins que s'absorbeixi l'aigua. Es retira del foc i es deixa reposar l'arròs, tapat, de 10 a 15 minuts.
En un bol petit, es barreja el sucre i la sal amb el vinagre fins que es dissolgui.
Es passa l'arròs cuit a un plat gran i poc profund. Es rega amb la barreja avinagrada. Es deixa refredar fins a temperatura ambient abans de preparar el sushi.

Rotlles de sushi

Ingredients
  • Verdures (cogombre, pebrot, bolets, alvocat, etc)
  • Gingebre fresc
  • Pasta wasabi
  • Alga nori per sushi
Preparació:

Es tallen tires no molt gruixudes de les verdures i tires molt fines de gingebre.
Es prepara l'alga nori sobre una esterilla per enrotllar sushi. Es coloca l'arròs sobre l'alga de manera que quedi ben repartit i que la capa d'arròs no sigui molt gruixuda. Cal deixar un marge de 1,5 cm a l'extrem superior de l'alga sense arròs.
Es posa una mica de pasta wasabi dibuixant una línia horitzontal. Es posen les verdures i el gingebre sobre la línia de wasabi i s'enrotlla el sushi amb l'ajut de l'esterilla.
Es tallen els rotlles amb un ganivet ben esmolat i es serveixen amb salsa de soja.

Una variant del sushi és el "sushi al revés" o uramaki. Per aconseguir l'arròs per fora del rotlle, cal cobrir l'esterilla amb un paper de film i posar una capa d'arròs abans de colocar l'alga nori. Un cop enrotllat el sushi, es posen llavors de sèsam per l'exterior.

El meu resultat és el següent:"Me enorgullezco de no haber figurado nunca entre la clientela especial de las corridas de toros", Santiago Ramón y Cajal, metge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada