12 d’oct. 2011

Puré de patata i carbassó

Un puré molt fàcil de fer que agrada a petits i a grans.

Ingredients
  • Mitja ceba o 1 porro
  • 2 patates
  • 4 carbassons
  • Sal, pebre, nou moscada
  • Oli d'oliva
  • Galetetes salades o julivert per decorar (opcional)
Preparació
Es posa una mica d'oli d'oliva al fons d'una olla. Es sofregeix la ceba trinxada (o el porro) fins que quedi daurada. S'afegeixen les patates i els carbassons trossejats (si es vol, també es poden posar una pastanaga i algunes mongetes tendres). Es cobreix d'aigua (convé no posar-ne en excés per a que el puré no quedi després massa líquid) i es deixa bullir uns 15 minuts.

Es retira del foc, s'afegeix la sal, el pebre i la nou moscada (molt poqueta perquè té un sabor molt intens). Es tritura fins a la consistència desitjada. Si queda massa espès es pot afegir una mica d'aigua o brou vegetal que hagi sobrat de la mateixa cocció.

Es serveix calent i es pot decorar amb unes galetes salades o amb una mica de julivert.



4 comentaris:

  1. Sí que és bo, sí. A més es pot congelar per un altre dia.

    ResponElimina
  2. Bona idea per sopar demà! Té una pinta... Mmmmm...

    ResponElimina
  3. IGNASI DE LA SEGARRA9 de gener de 2014 a les 5:01

    ES UN DELS MILLORS PURES JUNT AMB EL DE CARBASSA

    ResponElimina