1 de nov. 2012

Harira (V)

Aquesta recepta prové del Marroc i és un dels plats que es menja sobretot durant el Ramadan (رَمَضَان). Té molts ingredients, sobretot espècies, però és molt fàcil de preparar. Calen llegums i harisa, una barreja d'espècies que es pot trobar preparada en les tendes de productes àrabs o a les seccions de productes internacionals d'algunes grans superfícies.

La recepta que he seguit està publicada al llibre "Una ruta diferente por la cocina vegetariana" de Troth Wells (Intermon Oxfam).

Ingredients
  • 1 got / 150 g de cigrons cuits
  • 1 got / 150 g de fesols o altres llegums
  • 2 gots / 400 g de tomàquet triturat de llauna
  • 1 ceba trinxada
  • 1/2 culleradeta de safrà
  • 1/2 culleradeta de cúrcuma
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • 3 culleradetes de cilantre trinxat
  • 2 culleradetes de julivert frec trinxat
  • 1/4-1/2 culleradeta de harisa
  • 1 cullerada de farina
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • Oli, sal i pebre.
Preparació

Es posen les llegums, el tomàquet i la ceba en una cassola junt amb el safrà, la cúrcuma, el cilantre, la sal, el pebre i un rajolí de suc de llimona.
S'afegeix aigua fins a cobrir els ingredients. Es porta a ebullició i es baixa el foc per a que bulli uns 10-15 minuts. Es desfà una cullerada de farina en aigua i s'afegeix a la sopa per a que espesseixi una mica. Es cou 5 minuts més i es barreja tot bé. Ajustar amb aigua el punt d'espessor que més agradi.
Just abans de servir, s'afegeix la harisa i es remena bé. Es posa una mica més de julivert i cilantre frescos i es serveix ben calent.



8 comentaris:

  1. Me encanta la Harira.
    Sopa contundente donde la haya, y de un sabor inigualable.
    Como bien comentas, la mas imprescindible de las recetas durante el ramadan.

    Genial post.

    Un abrazote.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Ficus :-)
      Me alegra saber que te gusta!
      Un abrazo,
      Nuria

      Elimina
  2. Guapa!!!

    t'he deixat un regalet al meu blog, per tenir un blog amb receptes tan bones. un abraçada.

    http://elrinconvegetarianodemarga.blogspot.com.es/2012/11/premio-dardos.html

    ResponElimina
  3. Oh moltes gràcies!!!!!!!! Quina il·lusió!!! Ara em passo pel teu blog! Una abraçada,
    Núria

    ResponElimina
  4. Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 23000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la informació. Blog afegit :-)

      Elimina
  5. Me l'apunto!la vaig provar quan vaig estar al marroc i em va encantar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una recepta molt bona, sobretot per l'hivern. A mi també m'encanta. Gràcies per visitar el blog :-)

      Elimina