20 d’oct. 2009

Lasagna vegana d'espinacs, xampinyons i tofu


Ingredients:
  • 9 làmines de lasagna verda
  • 400 g d'espinacs frescos
  • 1 safata de xampinyons de 250 g
  • 1/2 bloc de tofu
  • salsa bexamel vegetal (amb llet de soja)
  • 1 all, 1/2 ceba, sal i pebre.

Preparació:

Es deixen les làmines en remull amb aigua calenta durant uns 15 minuts (si cal bullir-les, seguir les instruccions del paquet).

Es couen els espinacs amb una mica d'aigua uns pocs minuts. S'escorren bé i es reserven.

En una paella es sofregeix un all i 1/2 ceba ratllada. S'afegeixen els espinacs, es couen una mica i després es posen els xampinyons trossejats. Es posa sal i pebre (al gust). Quan estigui tot cuit, es lliga tot amb una mica de bexamel vegetal que s'ha preparat a part (amb llet de soja).

Es prepara una safata de forn untada amb una mica de margarina vegetal i es posen tres làmines al fons. Es reparteix una capa de farcit. Es posa una altra capa de làmines, una altra de farcit i s'acaba amb una última capa de làmines. Es cobreix tot amb bexamel vegetal i damunt de tot es posa tofu ratllat (per poder gratinar).
Es posa al forn fins que la lasagna estigui daurada.

"Des de molt petit he rebutjat l'ús de la carn i arribarà el dia que homes com jo, veuran l'assasinat d'animals com veuen l'assassinat de persones", Leonardo da Vinci

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada