27 de des. 2009

Coliflor guisada

Aquesta recepta apareix al fitxer Sharpe "la Buena Cocina", editat l'any 1981 a través de fitxes coleccionables.

Us deixo la recepta i el meu resultat en fotos (les fotos les ha fet i editat la Maria i ha inclòs per primer cop el copyright del blog, gràcies!!!!).


Ingredients:
  • 1 coliflor gran
  • 2 cebes
  • 1 grill d'all
  • 1/ kg de tomàquets (o tomàquet triturat)
  • Julivert
  • Oli i sal
Preparació:

Es renta i es divideix la coliflor. Es pica molt petita una de les cebes. Es posen quatre cullerades d'oli en una cassola on després hi càpiga bé la coliflor, es fregeix la ceba picada fina i, quan comenci a prendre color, s'afegeix la coliflor. Es remena bé, es cobreix amb aigua calenta, s'afegeix sal i es cou fins que estigui la coliflor tendra (anar amb compte que no es desfaci). A part, es fregeix l'altra ceba en quatre o cinc cullerades d'oli, s'afegeixen els tomàquets pelats (o en conserva), s'afegeix sal i es deixa al foc durant uns 20 minuts. Es passa la salsa pel pasapurés i es reserva. Quan la coliflor estigui feta, s'escorre (es pot guardar el caldo de cocció per una sopa) i es passa a una safata de fang, es condimenta amb all i julivert, trinxats prèviament en un morter amb una mica d'oli d'oliva, i es banya amb la salsa de tomàquet. Es serveix ben calent.



"I'm starting to see myself in the meals I make. And I have no trouble spending hours in the grocery store reading the labels and talking with other customers", Jason Mraz, cantautor.

2 comentaris:

  1. Mmm...aquest plat també té molt bona pinta!Gràcies per agregar-me,jo també ho he fet!
    Bones festes!

    ResponElimina
  2. me l'apunto!!

    la coliflor no m'agrada gaire però, mai està de més tenir-ne idea de com fer-la!!!!

    :)

    ResponElimina