20 de febr. 2011

Empanada / Panada de verdures

Una proposta senzilla, ràpida i deliciosa per compartir a casa, de picnic o per portar a una festa. Fa temps que dic que penjaré aquesta recepta tant apreciada per tots però fins avui no he fet cap foto. Espero que us agradi!

Ingredients:
  • 2 paquets de massa fresca per empanada / panada
  • 1 ceba trossejada
  • 1 carbassó trossejat
  • 1 pebrot vermell trossejat
  • 250 g de xampinyons nets i trossejats
  • Tomàquet fresc ratllat (o triturat en conserva)
  • Alfàbrega fresca 
Preparació:

Pel farcit, només cal saltar en una paella, la ceba, el pebrot, el carbassó i els xampinyons, en aquest ordre. A continuació, s'afegeix el tomàquet i es deixa coure tota la barreja fins que estigui llesta i no quedi res d'aigua líquida al fons. S'afegeix l'alfàbrega fresca ben picada, es remena bé i es deixa coure un parell de minuts més. S'ajusta de sal.

S'extén una de les masses per empanada en una safata de forn. S'afegeix la barreja de les verdures i es reparteix uniformement deixant un parell de centímetres en cada un dels costats.

Es cobreix amb l'altra massa. Es tanquen els costats i es punxa amb una forquilla en diversos punts per a que no s'infli al coure.

S'introdueix la safata al forn precalentat a uns 200 ºC i es cou fins que la massa quedi daurada.



(Amb aquesta recepta vaig tenir la gran alegria de guanyar un dels premis del concurs de cuina de la revista Cocina Vegetariana, núm 22)

2 comentaris:

  1. Una panada deliciosa.
    Vaig seguint els teus treballs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! M'alegra molt saber-ho.
      Una abraçada,
      Núria

      Elimina