11 de des. 2011

Falafel (V)

El falafel és una mena de croqueta o hamburguesa vegetal. És molt fàcil de fer i hi ha moltes receptes diferents per preparar-lo però totes es basen en un puré de llegums, habitualment cigrons.
En aquest cas, he adaptat una recepta que es publica al llibre "Una ruta diferente por la cocina vegetariana" de Troth Wells, editat per Intermon Oxfam. És una recepta ovovegetariana.

Ingredients
  • 2 pots de cigrons cuits (hi ha receptes que posen els cigrons secs, només remullats des del dia anterior i així les boletes queden més sòlides i cruixents però crec que els cigrons cuits són més digeribles).
  • 3 dents d'all
  • Suc d'una llimona
  • 2 cullerades de comí mòlt
  • 2 bitxos petits
  • 2 ous
  • Pa ratllat
  • Cilantre fresc
  • Oli i sal.

Preparació
Es posen en un pot els cigrons escorreguts i rentats, els alls, el suc de llimona, el comí, els bitxos i la sal. Es trituren amb la batidora fins que quedi una crema fina.
Es baten els ous i s'afegeixen a la pasta anterior. Es remena tot junt i es preparen unes boletes de la mida d'una nou. Es poden deixar rodones o aplastar-les lleugerament. Es cobreixen d'una fina capa de pa ratllat i es deixen reposar uns minuts per a que el pa ratllat absorbeixi una mica de la humitat de les boletes. D'aquesta manera evitarem que, al fregir-les, es desenganxi la capa exterior i es desfacin les boletes.

Es calenta oli en una paella i es fregeixen els falafel. Es serveixen calents i es poden acompanyar de iogurt o amanida.

Quan es refreden i passa un temps s'estoven una mica però guardeu-los perquè es poden fer uns entrepans vegetals boníssims. Només cal posar unes fulles d'enciam, unes boletes de falafel i una mica d'oli d'oliva dins del pa.

2 comentaris: