En aquest cas, he adaptat una recepta que es publica al llibre "Una ruta diferente por la cocina vegetariana" de Troth Wells, editat per Intermon Oxfam. És una recepta ovovegetariana.
Ingredients
- 2 pots de cigrons cuits (hi ha receptes que posen els cigrons secs, només remullats des del dia anterior i així les boletes queden més sòlides i cruixents però crec que els cigrons cuits són més digeribles).
- 3 dents d'all
- Suc d'una llimona
- 2 cullerades de comí mòlt
- 2 bitxos petits
- 2 ous
- Pa ratllat
- Cilantre fresc
- Oli i sal.
Preparació
Es posen en un pot els cigrons escorreguts i rentats, els alls, el suc de llimona, el comí, els bitxos i la sal. Es trituren amb la batidora fins que quedi una crema fina.
Es baten els ous i s'afegeixen a la pasta anterior. Es remena tot junt i es preparen unes boletes de la mida d'una nou. Es poden deixar rodones o aplastar-les lleugerament. Es cobreixen d'una fina capa de pa ratllat i es deixen reposar uns minuts per a que el pa ratllat absorbeixi una mica de la humitat de les boletes. D'aquesta manera evitarem que, al fregir-les, es desenganxi la capa exterior i es desfacin les boletes.
Es calenta oli en una paella i es fregeixen els falafel. Es serveixen calents i es poden acompanyar de iogurt o amanida.
Quan es refreden i passa un temps s'estoven una mica però guardeu-los perquè es poden fer uns entrepans vegetals boníssims. Només cal posar unes fulles d'enciam, unes boletes de falafel i una mica d'oli d'oliva dins del pa.
Qué ricos!! Me encanta el falafel! Un besito
ResponEliminaGracias!!! Estaban buenísimos, sí si.
ResponElimina