6 d’ag. 2014

Mandonguilles vegetals (V)

Avui toca experimentar amb les mandonguilles vegetals (en anglès el nom té la seva gràcia: "meatless meatballs").

Ingredients: 

  • 1 got i mig de soja texturitzada fina
  • Brou de verdures
  • Salsa de soja
  • 2 pastanagues ratllades
  • Una tassa d'arròs cuit
  • Julivert i orenga
  • Farina (tipus Yolanda, la que ajuda a cuinar sense ou)
  • Pa ratllat
  • All, ceba, tomàquet, pèsols, pastanagues, patates i julivert (per la salsa)
  • Sal, orenga, pebre

Preparació

Es bull la soja texturitzada uns 10 minuts en el brou de verdures (o aigua amb una cullerada de brou concentrat) i un rajolí de salsa de soja. S'escorre bé i en un plat gran es barreja amb la pastanaga, l'arròs, el julivert i l'orenga.
Es preparen les boletes barrejant bé tots els ingredients i preparant una massa amb les mans (anar afegint farina i pa ratllat fins aconseguir la textura desitjada).
S'enfarinen i es fregeixen lleugerament per segellar la superfície i evitar que es desfacin després.

En una cassola es prepara un sofregit amb l'all, la ceba i els tomàquets. S'afegeixen les patates, les pastanagues i els pèsols. Es cobreix d'aigua i es deixa que es coguin els ingredients uns 10 minuts. S'afegeixen les mandonguilles amb cura i es cou tot junt uns 5 minuts més.
S'ajusta de sal i s'espesseix amb una mica de farina de moresc (tipus maicena) si cal.

Es pot servir acompanat d'arròs.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada