3 de juny 2009

Patates amb espècies

Aquesta és una recepta original de Tanzània i és una adaptació de la que apareix al llibre "Una ruta diferente por la cocina vegetariana. Recetas fáciles y rápidas" de Troth Wells, publicat per edicions Intermon Oxfam. La recepta és vegetariana i apta per vegans.

Ingredients:
  • 3 o 4 patates, tallades a daus
  • 1 ceba ben picada
  • 2 allets
  • 2 cullerades de tomàquet concentrat
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 1/2 culleradeta de llavors de cilantre
  • 1/4 culleradeta de canyella
  • una mica de "chile" en pols
  • 1 cullerada de julivert fresc o cilantre picat (jo he posat julivert sec)
  • oli i sal

Procediment:

Es calenta una mica d'oli en una cassola i es sofregeix la ceba. S'afegeix l'all. Es deixa al foc uns 2 minuts.

S'afegeixen les patates tallades, el tomàquet, la llimona , la cúrcuma i la resta d'ingredients. Es barreja tot bé i s'afegeix aigua fins a cobrir el fons de la cassola (o més si us agraden els plats sucosos).

Es tapa i es deixa coure uns 10 minuts, remenant de tant en tant, fins que les patates estiguin fetes.

1 comentari:

  1. Molt bona iniciativa, sobretot per als vegetarians. Felicitats pel treball, simple i senzill, com ha de ser la cuina, del dia a dia.
    Salutacions i endavant amb el projecte.
    PD: "Paso" a la penya.

    ResponElimina